Hindistan Vizesi

0
7468
Elçilik
vize müracaat

Hindistan Vizesi

Hindistan vizesi almak zor değil. En az 6 ay geçerli bir pasaportunuz, bir adet fotoğraf, uçak biletiniz veya uçak biletinize ait rezervasyon kağıdı, banka hesap dökümü ve 103 Dolar ücreti götürdüğünüzde vizenizi bir gün içinde alabilirsiniz.

Hindistana gitmeden önce sitemizin Genel Bilgiler bölümünü de inceleyin.

Vize Formu

Bunun için online sistemde bir form doldurmanız şart. 

Vize sayfası linkine tıklayarak gerekli bilgileri doldurun. Sonuncu sayfaya geldiğinizde, sistem size vize için randevu tarihleri ve saatleri seçeneklerini sunacaktır. Seçtiğiniz gün ve saatte elçilik veya konsoloslukta bulunarak müracaatınızı yapın. Vize işlemleri sırasında parmak iziniz de alınacaktır. Bu uygulama 2013 yılının başından itibaren bütün dünya ülkelerinde güvenlik amacıyla getirilmiştir.

Vize Süresi

Hindistan elçiliği size mümkün olan en kısa süreli vizeyi vermeye çalışır. Hindistanda 1 aydan fazla kalacaksanız ve gezinize Nepali de katacaksanız en az 3 aylık ve en az çift girişli (Double) vize almaya çalışın. Nepaldeki Hindistan elçiliğinde yeni vize almak zorunda kalmayın.

İstanbul Konsolosluk

Cumhuriyet Caddesi No: 18
Dörtler apartmanı 7. Kat
ELMADAĞ – İstanbul

Ankara Büyükelçilik

Cinnah Caddesi No : 77 ÇANKAYA – Ankara
Tel : 0312 – 438 21 95 / 296 21 31

HİNDİSTAN VİZESİ FORM DOLDURMA YÖNERGESİ

Hindistan vizesini sadece Hindistan Hükümeti Online Vize sayfasından alabilirsiniz. Buna benzeyen adreslere sahip web sitelerinden uzak durun. Bazı siteler ticari amaçlı kurulmuş acente sayfalarıdır. Hatta, size online vize formu dolduruyormuş gibi yapıp kredi kartınızla ödeme isteyen sahte sayfalar da vardır. Bu tip sitelerde ödeyeceğiniz ücretler bu paranın kaybedilmesine sebep olur. Hindistan vizesi için randevu alacağınız orijinal sayfa şöyle : 

Vize
Hindistan vizesi alınacak web sitesi ana sayfası

Bu sayfada sol köşedeki ilk kutucukta yazılmış “Regular / Paper Visa Application” butonuna tıklayın. Karşınıza şöyle bir sayfa gelecek.

Vize
Vize başvurusundaki ikinci sayfa

Karşınıza şöyle bir sayfa gelecek. Burada da en altta ve mavi zemin üzerine yazılmış olan REGULAR / PAPER VISA APPLICATION yazısına tıklayın. Böylece müracaat formu sayfası açılacaktır.

Vize
Müracaat formunun ilk sayfası

Bu sayfada birinci satırdaki “TURKEY” seçiyoruz. Türkiye seçilince bir altta sadece iki seçenek kalıyor, birisi İstanbul, ikincisi Ankara. Müracaat etmek istediğiniz şehire göre seçiminizi yapın. Hindistan elçiliğinin sistemine göre İstanbul, bütün Trakya illeri ile Adapazarı, İzmit, Bursa, Aydın ve Denizli şehirlerinden müracaat edenler İstanbuldaki Hindistan Başkonsolosluğuna müracaat etmeliler. Bu illerin dışındaki bütün Anadolu ile Ankara ve İzmir şehirlerinden yapılacak müracaatlar Ankara’daki Hindistan büyükelçiliğine yapılmak zorunda. Bölgeniz dışındaki bir temsilciliğe müracaat ederseniz vize başvurunuz reddedilebilir. Acil durumu olanlara hoşgürülebiliniyor.
Date of Birth : Doğum tarihinizi yazmalısınız.
E mail adresi : Belirtildiği şekilde girin.
Expected date of Arrival : Hindistana tahmini giriş tarihinizi yazın. Bu tarih, elçiliğe vereceğiniz uçak biletindeki tarih ile aynı olmalıdır. Bu iki tarih arasında önemli bir fark varsa elçiliğin dikkatini çekebilir ve bunun nedenini açıklamanızı isteyebilirler.
Select Visa Type : Menüden “Tourist Visa” seçeneğini seçin.
Purpose : Vize amacınız. Burada 3 seçenek var. 1. Individual Tourist – Bireysel gidiyorsanız bunu seçin. 2. Group Tourist – Bir seyahat acentesi ile grup halinde gidiyorsanız bunu seçin. 3. Cruise Tourist – Cruise gemisiyle sadece birkaç limana uğrayacak bir tur yapıyorsanız bunu seçin.
Ögrenci veya iş vizesi isteyenler buna göre seçim yapabilir.
Onay kodunu ekranda gördüğünüz şekilde yazın.

Vize formu açılış sayfası :

Vize
İlk sayfaya yazılacaklar

Her şey tamamlandığında turuncu zemin üzerindeki ‘continue’ tıklayın. Karşınıza şu ekran açılacak :

Vize formu 1. sayfası :

Vize
Vize formu 1. sayfası

Bu sayfada ortada kırmızı renkle yazılı olan Temporary Application ID : …. yazan yerdeki kodu bir yere kaydedin, veya ekranın bu bölümünün fotoğrafını çekin. Vize formunu doldururken herhangi bir nedenle ekran donması, internetin kesilmesi veya sistem hatası nedeniyle sayfa donarsa bu kod ile yeniden sisteme girerek işlemlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Surname : Soyadınızı ilgili yere yazın.
Given Name : İsminizi ilgili yere yazın.
İsim veya soyadınızda değişiklik olduysa kutucuğu işaretleyin ve açılan penceredeki bilgileri yazın. Evlilik nedeniyle soyadı değişenlerin bunu belirtmeleri şart değil (benim yorumum.)
Sex : Cinsiyetinizi belirtin. Erkek : Male , Kadın : Female
Date of birth : İlk sayfada vermiş olduğunuz doğum tarihi burada otomatik olarak görüntülenir. Doğruluğunu kontrol edin.
Town/City of birth : Doğum yerinizi yazın.
Country of birth : Doğduğunuz yerin bulunduğu ülke, Türkiye seçin.
Citizenship/National ID No : TC Kimlik Numaranızı yazın.
Religion : Dininizi seçin.
Visible Identification Marks : Yüzünüzde herhangi bir işaret, yara izi vb. var mı? Yoksa NONE yazın.
Educational Qualification : Eğitim durumunuz. Üniversite mezunu iseniz : Graduate veya Post Graduate, Ortaokul veya Lise Mezunu iseniz : High School veya Secondary School, İlkokul Mezunu iseniz : Primary School, Eğitiminiz yok ise : Illiterate işaretlenmelidir.
Did you acquire Nationality by birth or by naturaliztion : Türk vatandaşlığınız doğuştan beri mi var yoksa sonradan başka vatandaşlıktan mı geçtiniz? Buna HAYIR/NO diye işaretleyenler ek sorularla karşılaşmazlar. Türk vatandaşlığını sonradan kazanmış olanlar doğru cevap verip eski vatandaşlıklarını belirtmeliler. Elçilik daha sonra yanlış veya eksik bilgi verdiğinizi tesbit ederse hem Hindistana giremezsiniz hem de bir daha vize alamayabilirsiniz.

Pasaport detayları :
Pasaport Number: Pasaport numaranızı doğru bir şekilde ve arada boşluk bırakmadan yazın. Örneğin U 0897654 yerine U0897654 yazın. Pasaport numaranız bu formda yanlış yazıldıysa elçilik başvurunuzu reddeder.
Place of Issue : Pasaportunuzu aldığınız yeri yazın. Aldığınız yer il değil ilçe ise ilçe ismini pasaportunuzdaki göründüğü şekliyle yazın. Örneğin Ankara/Çankaya yazmayın, sadece Çankaya yazın. 
Date of Issue : Pasaportunuzu aldığınız tarihi yazmalısınız.
Date of Expiry : Pasaportunuzun geçerlilik tarihini yazmalısınız. Pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.
Any other valid Passport / Identity Sertificate held, Yes? : Pasaport dışında yabancılar için ikamet teskeresi gibi başka bir belgeniz var mı sorusunu NO olarak işaretleyin.

Save and Continue : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kayıt edilir ve bir sonraki sayfadan devam edersiniz.
Save and Temporary Exit : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kaydedilir ve form doldurma işleminize burada ara vermiş olursunuz. Daha sonra kaldığınız yerden devam edebilmek için ilk sayfada verilmiş olan geçici kodu yazarak bu sayfaya dönebilirsiniz. 

Vize
Formun 1 sayfasının doldurulmuş hali

Vize formu 2. sayfası 

Vize
Formun ikinci sayfasının boş hali

Present Address : Şu anki adres bilgileriniz :
House No / Street : Evinizin bulunduğu sokak ve kapı numaranız. Burada özet bilgi verebilirsiniz. Örneğin ana cadde ve bulvar ismini kısaltarak ‘Atatürk Cad’ şeklinde yazabilirsiniz. İstanbuldaki konsolosluk e-devlet üzerinden ikamet belgesini de istediğinden buraya yazacağınız adres bilgisinin e-devlette kayıtlı olan adres ile aynı olmasına dikkat edin.
Village/Town/City : Bulunduğunuz şehri yazın.
State/Province/District : Eyalet sistemiyle yönetilen ülkeler için eyalet ismi yazmak gerekir. Türkiye için oturduğunuz şehrin ismini tekrar yazın.
Postal/Zip Kodu : Adresinizin Posta Kodunu yazın.
Country : TURKEY seçin.
Phone No ve Mobile No : Ev telefonu veya Cep Telefonu. İkisinden birisini mutlaka belirtin. 
Click Here for Same Adress : Tıklarsanız yukarda vermiş olduğunuz Ev Adresi bilgileriniz iş adresi olarak tekrarlanacaktır. 
Permanent Address : Yukardaki adres bilgilerinizi özet olarak tekrar yazın.

Father’s Details :
Name : Babanızın adını yazın
Nationality : Menüden babanızın milliyetini seçin
Previous Nationality : Menüden babanızın önceki milliyetini seçin.
Place of Birth : Babanızın doğum yerini yazın.
Country of birth : Babanızın doğum yerinin hangi ülkede olduğunu yazın.

Mother’s Details :
Name : Annenizin adını yazın
Nationality : Menüden annenizin milliyetini seçin
Previous Nationality : Menüden anneninizin önceki milliyetini seçin.
Place of Birth : Annenizin doğum yerini yazın.
Country of birth : Anneninizin doğum yerinin hangi ülkede olduğunu yazın.
Applicant’s Marital Status : Medeni Durum. Evli iseniz : Married, Bekar iseniz : Single işaretleyin.
Were your Grandfather… : Anneanneniz veya dedeniz Pakistanlı mı, ya da Pakistan doğumlu mu : Bu soruya NO olarak cevap verin. 

Present Occupation : Buradaki mesleklerden birisini seçin. Kadınlar için HOUSEWIFE – Ev kadını seçerseniz bir sonraki soruda eşinizin ismini yazmalısınız. Mesleklerden birisini seçenler bir sonraki satırda işyerinin ismini ve adresini belirtmeliler.
Specify below occupation… : Geçimini nasıl temin ediyor. Çalıştığınız yerin ismini ve adresini yazın. Herhangi bir işte çalışmayanlar FATHER seçerek bir sonraki soruya Baba Adını ve ev adresini yazmalı. Ev kadını olanlar SPOUSE seçeneğini seçtikten sonra bir sonraki satıra eşlerinin adını ve ev adresini yazmalı.
Past Occupation, if any : Daha önce çalıştığınız işyeri. Burayı boş bırakabilirsiniz.
Are/were you in… : Askeri, polis, istihbarat örgütü gibi bir yerde çalışıyor musunuz? NO butonunu işaretleyin. 

Save and Continue : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kayıt edilir ve bir sonraki sayfadan devam edersiniz. Save and Temporary Exit : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kaydedilir ve form doldurma işleminize burada ara vermiş olursunuz. Daha sonra kaldığınız yerden devam edebilmek için ilk sayfada verilmiş olan geçici kodu yazarak bu sayfaya dönebilirsiniz.

Vize
Vize formunun 2. sayfasının örnek olarak doldurulmuş hali

Vize formu 3. sayfası :

Vize
Vize formu 3. sayfasının boş hali

Type of Visa : İlk sayfada vermiş olduğunuz vize türü bilgisi burada tekrarlanıyor.
Places likely to be visited : Tahminen göreceğiniz yerler. Burada Delhi – Agra – Jaipur gibi en popüler turistik yerlerden birkaç tanesini yazabilirsiniz.
Duration of Visa (in months) : Almak istediğiniz vize süresi (ay olarak). Vizenizi birer aylık dilimler halinde verirler. Elçiliğe sunacağınız uçak biletinin süresi bu vize süresini belirler. Örneğin 1 ay sonra dönecek şekilde bir uçak bileti aldıysanız 3 aylık bir vize talebinde bulunmanızın bir anlamı yoktur. Benzeri şekilde 6 aylık vize istiyorsanız en az 5 aylık süresi olan bir uçak bileti veya uçak rezervasyonu getirmelisiniz. 
No. of Entries : Giriş sayısı. Normal olarak tek giriş, yani SINGLE olmalıdır. Gezisine Nepal veya başka bir komşu ülkeyi katmak isteyen ve bu ülkeden sonra tekrar Hindistana giriş yapmak isteyenler çift Girişli DOUBLE vize talebinde bulunabilir. Elçilik bu komşu ülkeye gidiş ve dönüşe ait uçak biletlerini de isteyebilir. Komşu ülkeye karayolundan veya trenle gidip dönecek olanlarda böyle bir zorunlulk yok. 
Purpose of visit : Giriş sayfasında belirttiğiniz amacınız burada otomatik olarak yazılı olacak.
Expected date of journey : Giriş sayfasında belirttiğiniz tarih otomatik olarak burada görünecek.
Port of Arrival in India : Hindistana giriş kapınız. Uçak biletinizdeki varış havalimanınızın adını yazın.
Expected port of Exit in India : Hindistandan çıkış kapınız. Uçak biletinizdeki çıkış havalimanınızın adını yazın.

Previous visa / Currently valid visa details : Daha önce Hindistan vizesi almış olanlar ve pasaportunda şu anda geçerli Hindistan vizesi bulunanlar bu bölümdeki sorulara cevap verecekler. İlk kez vize alıyorsanız NO işaretleyip bu bölümü geçin. İkinci kez vize alıyorsanız YES işaretleyip aşağıdaki bilgileri doldurun. Şu anda kullandığınız pasaportunuzda eski Hindistan vizeniz varsa bu vize tarihinden itibaren 5 yıl süre ile Elçilik veya Konsolosluğa gidip parmak izi vermenize gerek yoktur. Bir yakınınız ile de evraklarınızı göndererek vize alabilirsiniz. Bunu sağlayabilmek için eski vize no, eski vize tarihi, eski vizenin alındığı yer gibi bilgileri tam ve doğru olarak girmelisiniz. Daha önce Hindistan vizesi almış, ama pasaportunun defterini süre bitimi veya daha başka nedenle değiştirmiş olanlar pasaport numarası da değiştiği için 5 yıllık bu süreden yararlanamazlar.
Have you ever visited India before : Daha önce Hindistanı ziyaret ettiniz mi? Gitmediyseniz NO/ HAYIR işaretleyin. Daha önce gittiyseniz önceki vizenizin numarası, aldığınız yer ve tarihini belirtmelisiniz.
Address : Önceki gidişinizden herhangi bir otel adresi yazabilirsiniz.
Cities previously visited in India : Daha önceki Hindistan gezinizde gittiğiniz şehirler. Birkaç şehir yazsanız yeterli.
Last Indian Visa No / Currently valid Indian Visa no : Daha önceki almış olduğunuz vizenin numarasını yazın.
Type of visa : Önceki vizenizin tipini menüden seçin.
Place of Issue : Önceki vizenizi aldığınız yer. Istanbul veya Ankara olmalı.
Date of Issue : Önceki vizenizin tarihi.
Has permission to visit or to extend stay in India previously been refused?… : Daha önce Hindistan vizesine veya Hindistanda iken vize uzatmak için müracaat edip de reddoldunuz mu? Hayır ise NO, evet ise YES işaretleyin. Yes işaretleyenler bu reddin nedenini açıklamak zorunda. 

Countries visited in Last 10 years : Son 10 yılda gittiğiniz ülkeler. Bunlardan birkaç tanesini yazsanız yeter.
Have you visited SAARC countries… : SAARC ismiyle bilinen Güneydoğu Asya ülkelerinden hangilerine gittiniz. 

Reference : Hakkınızda bilgisine başvurulacak kişi.

Reference name in India : Hindistanda tanıdığınız herhangi bir kişiyi veya gideceginiz otelin sahibini referans olarak gösterebilirsiniz. Alttaki satırlarda bu kişinin adresi ve telefon numarası soruluyor.
Reference name in your Country: Ülkenizde tanıdığınız herhangi bir kişiyi referans olarak gösterebilirsiniz. Alttaki satırlarda bu kişinin adresi ve telefon numarası soruluyor.

Save and Continue : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kayıt edilir ve bir sonraki sayfadan devam edersiniz. Save and Temporary Exit : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kaydedilir ve form doldurma işleminize burada ara vermiş olursunuz. Daha sonra kaldığınız yerden devam edebilmek için ilk sayfada verilmiş olan geçici kodu yazarak bu sayfaya dönebilirsiniz.

Vize
Formun 3. sayfasının örnek bilgilerle doldurulmuş hali

Vize formu 4. sayfası 

Vize
Vize formu 4. sayfası

Yeni açılan sayfada herhangi bir suç işleyip işlemediğiniz, başka ülkelerden vize almada reddolup olmadığınız veya bir terör olayına karışıp karışmadığınız soruluyor. Buradaki bütün sorulara NO diyerek geçin. Verdiğim bilgiler doğrudur diye onay kutucuğunu işaretleyin.

Save and Continue : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kayıt edilir ve bir sonraki sayfadan devam edersiniz. Save and Temporary Exit : Tıklarsanız yaptığınız değişiklikler kaydedilir ve form doldurma işleminize burada ara vermiş olursunuz. Daha sonra kaldığınız yerden devam edebilmek için ilk sayfada verilmiş olan geçici kodu yazarak bu sayfaya dönebilirsiniz.

Vize
Fotoğraf yükleme sayfası boş hali.

Yeni sayfada fotoğraf yükleme penceresi açılıyor. Bilgisayarınızda daha önceden biyometrik özellikli, arkası beyaz fonlu fotoğrafınız hazır olmalı. Dosyayı seçin ‘Open’ butonuyla bilgisayarınızdaki fotoğrafı sisteme getirin. Upload Photo butonuyla fotoğrafı yükleyin.

Vize
Photo upload ile fotoğraf yükleme penceresi.

Açılacak bu pencerede soldaki seçim aracıyla fotoğrafın istediğiniz bölümünü keserek de kare şekline getirebilirsiniz. Onayladığınızda fotoğraf müracaat sayfanızın sonunda bu şekilde görünecektir. 

Vize
Keserek kare biçimine getirilen fotoğraf

Crop and Save : Tıkladığınızda fotoğrafınız sisteme yüklenmiş olur.

Vize
Vize başvurunuzun detaylarını gösteren sayfa

Bu sayfayı onayladığınızda vermiş olduğunuz bilgilerin bir özetini içeren yeni bir sayfa göreceksiniz. Burada özellikle isim soyadı, Pasaport Numarası ve Doğum Tarihi gibi önemli bilgilerinizi son bir kez daha kontrol edin. Bu bilgilerde olabilecek bir yanlışlık müracaatınızın reddine sebep olabilir.

Vize
Vize bilgilerinizin başarıyla kaydedildiğini gösteren sayfa.

Bu sayfada sağ alttaki Book Appointment tıklayın.

Vize
Randevu tarihi seçim sayfası

Bu sayfada randevu için müsait olan tarihler sıralanıyor, sizin için uygun olan tarihi seçin. 

Vize
Vize formu print sayfası

Sectiğiniz tarihi onayladığınızda tüm işlemleriniz bitirilmiş oluyor. Print Form tıklayın. Bir sonraki sayfada müracaatınıza ait bilgilerin özeti ve hangi elçilik/konsolosluktan müracaat ettiğinizi soran bir sayfa daha geliyor.

Vize
Vize formunu print etmek için son sayfa

Buradaki Indian Mission yerine durumunuza uyan TURKEY-ISTANBUL veya TURKEY-ANKARA seçerek ‘Reprint’ kutusuna basın. Ekranınızda bir PDF belgesi oluşmalı. Ekranınıza gelen bu belgeyi hemen kağıda basın. Sistem ayrıca bu belgeyi bilgisayarınıza otomatik olarak yüklüyor. Ancak, bazı durumlarda bilgisayarın neresine yönlendirdiğini bulmak zor olabiliyor, daha sonra tekrar uğraşmamak için bu belgeyi hemen kağıda basmanızı tavsiye ederim.

Vize
Vize formu print penceresi

Örnek vize formu ektedir. Formun ilk sayfasında sağ tarafta dik olarak Randevu Tarihinizi ve Randevu saatinizin varolduğuna emin olun.

Vize
Tamamlanmış vize formu 1. sayfası
Vize
Tamamlanmış vize formu 2. sayfası